
Suroviny
12 porcí
- 140 g másla
- 175 g cukru krupice
- 1 vejce
- 1 kávová lžička vanilkového extraktu
- 225 g hladké mouky
- 2 kávové lžičky kypřícího prášku
- 85 g škrobu
- 85 g bílé čokolády nasekané na drobno
Postup přípravy receptu
-
Předehřejeme troubu na 180 stupňů a připravíme plech s pečícím papírem.
-
Máslo a cukr vyšleháme do pěny, přidáme vejce, vanilkový extrakt, promícháme. Jako poslední surovina se přidá mouka smíchaná s kypřícím práškem a škrob.
-
Krátce prošleháme a rukama zpracujeme, nakonec přidáme nasekanou čokoládu.
-
Z těsta tvarujeme kuličky, které mírně dlaní splácneme a dáme s plechem do vyhřáté trouby. Pečeme dozlatova jemně, čas je individuální, každá trouba peče jinak, ale odhaduji 10-15 min.
Poznámka od kuchařky
Velkost kuliček je čistě na vás, ale určitě minimálně do dolíčku v dlani, ještě v troubě malinko nabudou.
Čokoláda nemusí být úplně najemno, u nás vedou kousky čoko v sušenkách:-).
Sušenky se musí opravdu hlídat, co jsem vypozorovala, pokaždé je nechávám jiný čas:-), ale pokud je necháte opravdu dlouho, sušenky budou tvrdé a není to ono.
Správně upečené súši jsou velmi křehké,v puse se jen rozpouští a jsou cítít bílou čokoládou a máslem, což je u nás velmi nebezpečná kombinace:-DDD.