Sušenky s aroma pomerančového květu

57
- reklama -

Suroviny
asi 120 kusů

125 g másla
125 g cukru
2 žloutky
90 ml pomerančové vody
90 ml oleje
1 kypřící prášek do pečiva
asi 500 g hladké mouky
cukr na obalení

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme změklé máslo s cukrem. Přidáme žloutky, pomerančovou vodu, olej a vše promícháme.

  2. Přidáme část mouky s kypřícím práškem, zbytek mouky přidáváme postupně podle potřeby, a vymícháme vláčné těsto. Vezmeme kousek těsta, asi velikosti mandarinky a vyvalíme váleček o průměru 1-1,5 cm. Váleček z jedné strany dáme do cukru a nařežeme ho na kousky cca 4 cm.

  3. Dáme na plech vyložený pečícím papírem tak, že strana s cukrem bude nahoře a pomocí vidličky rozmáčkneme.

  4. Dáme péct do středně vyhřáté trouby na cca 15 minut.

Poznámka od kuchařky

*Pomerančová voda se vyrábí z květů pomerančovníku a používá se převážně k přípravě tradičního arabského a orientálního pečiva.