
- reklama -
Suroviny
asi 120 kusů
- 125 g másla
- 125 g cukru
- 2 žloutky
- 90 ml pomerančové vody
- 90 ml oleje
- 1 kypřící prášek do pečiva
- asi 500 g hladké mouky
- cukr na obalení
Postup přípravy receptu
-
Smícháme změklé máslo s cukrem. Přidáme žloutky, pomerančovou vodu, olej a vše promícháme.
-
Přidáme část mouky s kypřícím práškem, zbytek mouky přidáváme postupně podle potřeby, a vymícháme vláčné těsto. Vezmeme kousek těsta, asi velikosti mandarinky a vyvalíme váleček o průměru 1-1,5 cm. Váleček z jedné strany dáme do cukru a nařežeme ho na kousky cca 4 cm.
-
Dáme na plech vyložený pečícím papírem tak, že strana s cukrem bude nahoře a pomocí vidličky rozmáčkneme.
-
Dáme péct do středně vyhřáté trouby na cca 15 minut.
Poznámka od kuchařky
*Pomerančová voda se vyrábí z květů pomerančovníku a používá se převážně k přípravě tradičního arabského a orientálního pečiva.
Kuchař: Miquel