Sušenkový koláč s rebarborou, jahodami a marcipánem

44
- reklama -

Suroviny

Korpus:
50 g drcených sušenek Bebe dobré ráno oříškové
130 g hladké mouky
40 g třtinového cukru
70 g změklého másla
25 g oleje (používám pistáciový)
100 g pravého marcipánu
Náplň:
500 g rebarbory (do měkka podušené, oslazené dle chuti – raději méně, sladkost dodá marcipán a sušenky)
250 g jahod (nakrájené na kostky)
50 g brusinek
namočených přes noc v kvalitním rumu
špetka skořice
Drobenka:
50 g drcených sušenek Bebe dobré ráno oříškové
50 g drcených pistácií (nebo jiných oříšků)
50 g třtinového cukru
50 g změklého másla

Postup přípravy receptu

  1. Ze surovin na korpus vše smícháme a vmačkáme do dortové formy vyložené pečicím papírem, uděláme 1 cm vysoké okraje. Na korpus nahrubo nastrouháme marcipán.


    Zobrazit celý recept

  2. Všechny suroviny na náplň promícháme a rovnoměrně rozvrstvíme na korpus s marcipánem. Suroviny na drobenku promneme prsty a celý koláč jím pokryjeme.

  3. Pečeme na 180 stupňů 20 minut. Koláč můžeme podávat teplý s kopečkem zmrzliny, výborný je ale i za studena.

Poznámka od kuchařky

S tímto koláčem jsem vyhrála první místo v soukromé kulinářské soutěži, tak se dělím o recept. 🙂 Těsto na korpus používám i na cheesecaky a jablečné koláče, je výborné.