![Sušenkový koláč s rebarborou, jahodami a marcipánem_5ff7ac1d17371.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/susenkovy-kolac-s-rebarborou-jahodami-a-marcipanem_5ff7ac1d0739c.jpeg)
- reklama -
Suroviny
- Korpus:
- 50 g drcených sušenek Bebe dobré ráno oříškové
- 130 g hladké mouky
- 40 g třtinového cukru
- 70 g změklého másla
- 25 g oleje (používám pistáciový)
- 100 g pravého marcipánu
- Náplň:
- 500 g rebarbory (do měkka podušené, oslazené dle chuti – raději méně, sladkost dodá marcipán a sušenky)
- 250 g jahod (nakrájené na kostky)
- 50 g brusinek
- namočených přes noc v kvalitním rumu
- špetka skořice
- Drobenka:
- 50 g drcených sušenek Bebe dobré ráno oříškové
- 50 g drcených pistácií (nebo jiných oříšků)
- 50 g třtinového cukru
- 50 g změklého másla
Postup přípravy receptu
-
Ze surovin na korpus vše smícháme a vmačkáme do dortové formy vyložené pečicím papírem, uděláme 1 cm vysoké okraje. Na korpus nahrubo nastrouháme marcipán.
-
Všechny suroviny na náplň promícháme a rovnoměrně rozvrstvíme na korpus s marcipánem. Suroviny na drobenku promneme prsty a celý koláč jím pokryjeme.
-
Pečeme na 180 stupňů 20 minut. Koláč můžeme podávat teplý s kopečkem zmrzliny, výborný je ale i za studena.
Poznámka od kuchařky
S tímto koláčem jsem vyhrála první místo v soukromé kulinářské soutěži, tak se dělím o recept. 🙂 Těsto na korpus používám i na cheesecaky a jablečné koláče, je výborné.
Kuchař: katyvypl