
- reklama -
Suroviny
- pěkné zdravé hříbky
- papír na pečení
Postup přípravy receptu
-
Hříbky očistíme suchým hadříkem nebo ubrouskem a nakrájíme je na půlcentimetrové plátky.
Na rošt do elektrické trouby položíme pečící papír a plátky hub na něj rozložíme.
Troubu vyhřejeme na 50°C a vložíme rošt s houbami (můžeme použít i plech). Troubu necháme asi 10 cm pootevřenou – pokud se zavírá, zajistíme dvířka vhodným předmětem. -
Sušíme asi 12 hodin. Usušené houby musí chrastit a lámat se.
Uchováváme v suchu, v uzavřené nádobě. K sušeným houbám vložíme jeden bobkový list a kuličku nového koření.
Poznámka od kuchařky
Včera jsem ještě nevěděla jak na to, dnes mám plechovku voňavých sušených hříbků. Proto se chci o návod podělit a poslat poděkování za pomoc Rebece.
Kuchařka: Eliza









