Sušené houby z trouby

51
- reklama -

Suroviny

pěkné zdravé hříbky
papír na pečení

Postup přípravy receptu

  1. Hříbky očistíme suchým hadříkem nebo ubrouskem a nakrájíme je na půlcentimetrové plátky.
    Na rošt do elektrické trouby položíme pečící papír a plátky hub na něj rozložíme.
    Troubu vyhřejeme na 50°C a vložíme rošt s houbami (můžeme použít i plech). Troubu necháme asi 10 cm pootevřenou – pokud se zavírá, zajistíme dvířka vhodným předmětem.

  2. Sušíme asi 12 hodin. Usušené houby musí chrastit a lámat se.
    Uchováváme v suchu, v uzavřené nádobě. K sušeným houbám vložíme jeden bobkový list a kuličku nového koření.

Poznámka od kuchařky

Včera jsem ještě nevěděla jak na to, dnes mám plechovku voňavých sušených hříbků. Proto se chci o návod podělit a poslat poděkování za pomoc Rebece.