Sušená zelenina jako koření

50
- reklama -

Suroviny

celer
kořenová petržel
mrkev
čerstvá paprika
feferonka
naťová petržel
pažitka
citron

Postup přípravy receptu

  1. Kořenovou zeleninu nejdříve nakrájíme na tenoučké nudličky a ty potom překrájíne podél a malé kostičky.


    Zobrazit celý recept

  2. Pokapeme citronem-aby zelenina nezhnědla.

  3. Papriku a feferonku nakrájíme na malé kostičky(feferonku i se semínky).

  4. Petržel a pažitku na jemno.

  5. Smícháme a dáme usušit do sušičky. Je nutné nakrájet opravdu na jemno.

Poznámka od kuchařky

Používám v zimě jako koření do polévek, pod maso, do směsi na špagety atd. Je to bez chemických přísad.

Podle chuti je samozřejmě možné míchat zeleninu podle vaší chuti.