- reklama -
Suroviny
- Šuprlíky (zavářka):
- 7 středně velkých syrových brambor
- 1 vejce
- polohrubá mouka dle potřeby
- sůl
- Polévka:
- kořenová zelenina
- sůl
- cibule
- bobkový list
- nové koření
- pepř celý
- tymián
- jíška
- usmažená cibulka
- ocet
- česnek
- majoránka
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Ze syrových nastrouhaných brambor (strouháme na drobné nudličky) vymačkáme vodu, osolíme je, přidáme vejce a polohrubou mouku. Vznikne tužší hmota, kterou vykrajujeme lžící a házíme do vroucí polévky.
-
Polévku připravíme tak, že do vody dáme vařit kořenovou zeleninu, cibuli, bobkový list, nové koření, pepř a tymián, sůl dle potřeby. Ke konci přidáme jíšku, usmaženou cibulku, ocet, česnek, majoránku a pepř dle chuti.
Poznámka od kuchařky
Výborná hutná polévka. Recept, který se u nás předává z generace na generaci.
Recept si jde zjednodušit tak, že si rovnou uděláme cibulovou jíšku a následně přidáme vodu, zeleninu, koření….
Já jsem napsala recept tak, jak jsem jej dostala od své babičky.
Kuchařka: pafca4