Šuprlíky (polévka)

51
- reklama -

Suroviny

Šuprlíky (zavářka):
7 středně velkých syrových brambor
1 vejce
polohrubá mouka dle potřeby
sůl
Polévka:
kořenová zelenina
sůl
cibule
bobkový list
nové koření
pepř celý
tymián
jíška
usmažená cibulka
ocet
česnek
majoránka
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Ze syrových nastrouhaných brambor (strouháme na drobné nudličky) vymačkáme vodu, osolíme je, přidáme vejce a polohrubou mouku. Vznikne tužší hmota, kterou vykrajujeme lžící a házíme do vroucí polévky.


    Zobrazit celý recept

  2. Polévku připravíme tak, že do vody dáme vařit kořenovou zeleninu, cibuli, bobkový list, nové koření, pepř a tymián, sůl dle potřeby. Ke konci přidáme jíšku, usmaženou cibulku, ocet, česnek, majoránku a pepř dle chuti.

Poznámka od kuchařky

Výborná hutná polévka. Recept, který se u nás předává z generace na generaci.

Recept si jde zjednodušit tak, že si rovnou uděláme cibulovou jíšku a následně přidáme vodu, zeleninu, koření….

Já jsem napsala recept tak, jak jsem jej dostala od své babičky.