
Suroviny
4 porce
- 6 drubezich stehen
- 400 gramu MINI brambor
- svazek koriandru
- 1 velka cibule anebo 2 mensi cibule
- voda
- TIP- ja jeste pridavam 8 strouzku cesneku, nam chutna takhle nasladly.
Postup přípravy receptu
-
Osusime si kureci stehna, osolime hrubozrnnou soli a hrubozrnym peprem.
-
Na panvi rozpalime olej a osmazime z obou stran, az bude dozlatova, mezitim si rozpulime cibuli a nakrajime na platky, ne na kosticky.
-
MINI bramboru si rozpulime.
-
Po osmazeni kurecich stehen vyjmeme a odlozime na teple misto, pridame cibuli, osmazime skoro dozlatova, pridame MINI brambory a nahoru dame kure.
-
Podlijeme vodou, ale ne az nahoru, tak asi 2cm vody, az to zacne vrit, tak ztlumime plamen na minimum a dusime 2-3 hodiny.
-
Pul hodiny pred podavanim si nakrajime svazek koriandru a posypeme a dusime tu pulhodinu a podavame. Dobrou chut.
Poznámka od kuchařky
Suprito se muze dusit i nekolik hodin, pokazde to ma vynikajici chut i te cibule, stavy, kure neni suche, je uzasne.
Videla jsem to u nas v poradu Master chef a od te doby ho delam hodne.