
Suroviny
4 porce
- Těsto:
- 300 g hladké mouky
- špetka soli
- 1 lžička sušeného droždí
- 1 lžíce olivového oleje
- Omáčka:
- rajčata z konzervy celých loupaných rajčat (případně rajčatové pyré, nikoliv protlak!)
- lžička oregána
- špetka cukru
- 2 stroužky česneku
- lžíce olivového oleje
- sůl a pepř
Postup přípravy receptu
-
Prosejte mouku, přidejte droždí, přilijte 200 ml teplé vody, olej a špetku soli. Zamíchejte, vyndejte na vál a chvíli hněťte.
-
Když máte hladké těsto, rozdělte na dvě poloviny a můžete je chvíli nechat kynout, ale není to nutné.
-
Pak válečkem rozválejte na korpus pizzy, udělejte ho tenký. Bude se vám dobře pracovat, pokud toto provedete rovnou na mírně poolejovaném pečícím papíru.¨
-
Omáčku připravíte jednoduše. Všechny suroviny dohromady rozmixujte.
-
Těsto potřete omáčkou a přidejte suroviny, které máte rádi. My máme nejraději pizzu s pecorinem, ančovičkami, feferonkami a oregánem.
-
Na pečení je nutné vyhřát troubu na maximum a pizzu péct co nejvýše v troubě. Osobně nepoužívám plech, přendám ji i s papírem na mřížku.
-
Pečení trvá asi 10 minut.
-
Tento recept jsem objevila v magazínu Albert a osvědčil se. Je opravdu výborný.
Dobrou chuť!
Poznámka od kuchařky
Ta námaha za to stojí, ale pokud nemáte čas, droždí a mouku, zavolejte si donášku :))).