- reklama -
Suroviny
- 20 dkg plátkové šunky ( hranaté )
- 20 dkg plátkového sýra
- 1 pomazánkové máslo s křenovou příchutí
- 100 ml smetany ke šlehání
- kompotované broskve
- podle chuti sůl
- bílý pepř
Postup přípravy receptu
-
Alobal potřeme troškou oleje a poklademe plátky šunky tak, aby se malinko překrývaly.
-
Potom stejně poklademe šunku sýrem.
-
Pomazánkové máslo dáme do vyšší mísy a přilijeme smetanu.
-
Elektrickým šlehačem šleháme při vysokých otáčkách do zhoustnutí. Podle chuti můžeme osolit a opepřit.
-
Krém natřeme na připravený plát a na jeden širší kraj poklademe kompotované broskve nakrájené na širší kousky.
-
Pomocí alobalu celou roládu svineme a dáme na 24 hodin do lednice ztuhnout.
-
Druhý den krájíme na šikmé řezy a použijeme podle potřeby.
Poznámka od kuchařky
Místo pomazánkového másla lze použít žervé nebo Lučinu. Pomazánkové máslo může mít i jinou chuť. A ovoce lze také použít podle chuti.
Kuchařka: majka