Šunkovo-sýrová roláda s ovocem

63
- reklama -

Suroviny

20 dkg plátkové šunky ( hranaté )
20 dkg plátkového sýra
1 pomazánkové máslo s křenovou příchutí
100 ml smetany ke šlehání
kompotované broskve
podle chuti sůl
bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Alobal potřeme troškou oleje a poklademe plátky šunky tak, aby se malinko překrývaly.


    Zobrazit celý recept

  2. Potom stejně poklademe šunku sýrem.

  3. Pomazánkové máslo dáme do vyšší mísy a přilijeme smetanu.

  4. Elektrickým šlehačem šleháme při vysokých otáčkách do zhoustnutí. Podle chuti můžeme osolit a opepřit.

  5. Krém natřeme na připravený plát a na jeden širší kraj poklademe kompotované broskve nakrájené na širší kousky.

  6. Pomocí alobalu celou roládu svineme a dáme na 24 hodin do lednice ztuhnout.

  7. Druhý den krájíme na šikmé řezy a použijeme podle potřeby.

Poznámka od kuchařky

Místo pomazánkového másla lze použít žervé nebo Lučinu. Pomazánkové máslo může mít i jinou chuť. A ovoce lze také použít podle chuti.