Suroviny
- 30 dkg hranaté krájené šunky
- 1 kelímek smetany ke šlehání (200 ml)
- 1 kelímek pomazánkového másla s křenem
- 1 plátková želatina Dr.Otker
- sekaná pažitka
- kompotované broskve
Postup přípravy receptu
-
Formu, kterou jsme si zvolili pro výrobu terinky vymažeme studenou vodou a celou ji vyložíme potravinářskou folií.
-
Potom formu vyložíme plátky šunky tak, že se pokaždé malinko překrývají.
-
Ve vyšší míse společně vyšleháme smetanu s pomazánkovým máslem a ke konci přidáme sekanou pažitku.
-
Želatinu připravíme podle návodu na obale a vmícháme do smetanového krému.
-
Kompot zcedíme.
-
Na dno vyložené formy nalijeme polovinu krému, ten poklademe půlkami broskví a celé to zalijeme druhou polovinou krému.
-
Vrch poklademe plátky šunky a překryjeme vyčuhující folií.
-
Dáme na 4 hodinky ztuhnout do lednice a pak podáváme podle potřeby.
Poznámka od kuchařky
byl to takový malý experiment a koukala jsem, jak se povedl. Jen kdo má rád hodně křenu, tak dopuručuji přidat buď lžičku Křenexu a nebo strouhaný křen dle chuti 🙂