Šunková terinka s křenem

52
- reklama -

Suroviny

30 dkg hranaté krájené šunky
1 kelímek smetany ke šlehání (200 ml)
1 kelímek pomazánkového másla s křenem
1 plátková želatina Dr.Otker
sekaná pažitka
kompotované broskve

Postup přípravy receptu

  1. Formu, kterou jsme si zvolili pro výrobu terinky vymažeme studenou vodou a celou ji vyložíme potravinářskou folií.


    Zobrazit celý recept

  2. Potom formu vyložíme plátky šunky tak, že se pokaždé malinko překrývají.

  3. Ve vyšší míse společně vyšleháme smetanu s pomazánkovým máslem a ke konci přidáme sekanou pažitku.

  4. Želatinu připravíme podle návodu na obale a vmícháme do smetanového krému.

  5. Kompot zcedíme.

  6. Na dno vyložené formy nalijeme polovinu krému, ten poklademe půlkami broskví a celé to zalijeme druhou polovinou krému.

  7. Vrch poklademe plátky šunky a překryjeme vyčuhující folií.

  8. Dáme na 4 hodinky ztuhnout do lednice a pak podáváme podle potřeby.

Poznámka od kuchařky

byl to takový malý experiment a koukala jsem, jak se povedl. Jen kdo má rád hodně křenu, tak dopuručuji přidat buď lžičku Křenexu a nebo strouhaný křen dle chuti 🙂