
- reklama -
Suroviny
5 porcí
- 500 g fleků (např. Rosické zvlněné)
- cca 600 g uzeného vepřového masa (uzené ramínko, plec či krkovice)
- sůl a pepř dle chuti
- sádlo nebo olej
- 2 cibule
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny uvaříme dle návodu v osolené vodě, scedíme a nasypeme do cibulovo-uzené směsi, kterou si připravíme během vaření těstovin.
-
Směs: jemně pokrájenou cibuli osmažíme lehce dozlatova, přisypeme na drobné kostky pokrájené uzené maso a vše ještě společně krátce osmažíme. Osolíme a opepříme dle chuti.
-
Pokud použijeme na šunkofleky např. uzené koleno, předem ho uvaříme. Vývar pak můžeme použít na uvaření fleků.
-
Podáváme s kyselou okurkou, sterilovanou řepou, zeleninovým salátem…
Poznámka od kuchařky
„Klouzáky“ proto, že u nás nikdo nestojí o šunkofleky, které se po zamíchání dále zapékají…
Je to zkrácená verze klasických zapékaných šunkofleků, velmi rychlé, nenáročné na čas.
Kuchař: recepty73