Šunkofleky „klouzáky“

1096
- reklama -

Suroviny
5 porcí

500 g fleků (např. Rosické zvlněné)
cca 600 g uzeného vepřového masa (uzené ramínko, plec či krkovice)
sůl a pepř dle chuti
sádlo nebo olej
2 cibule

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvaříme dle návodu v osolené vodě, scedíme a nasypeme do cibulovo-uzené směsi, kterou si připravíme během vaření těstovin.

  2. Směs: jemně pokrájenou cibuli osmažíme lehce dozlatova, přisypeme na drobné kostky pokrájené uzené maso a vše ještě společně krátce osmažíme. Osolíme a opepříme dle chuti.

  3. Pokud použijeme na šunkofleky např. uzené koleno, předem ho uvaříme. Vývar pak můžeme použít na uvaření fleků.

  4. Podáváme s kyselou okurkou, sterilovanou řepou, zeleninovým salátem…

Poznámka od kuchařky

„Klouzáky“ proto, že u nás nikdo nestojí o šunkofleky, které se po zamíchání dále zapékají…

Je to zkrácená verze klasických zapékaných šunkofleků, velmi rychlé, nenáročné na čas.