Suroviny
2 porce
- 150 g šunky od kosti nebo uzeného masa
- 300-350 g předem uvařených flíčků
- sádlo nebo máslo
- sůl
- pepř mletý
- 1-2 stroužky česneku
- tymián dle chuti (případně majoránka, petrželka)
- 4-5 rozšlehaných vajec, dle velikosti
Postup přípravy receptu
-
V nepřilnavé pánvi, na lžíci sádla nebo másla osmažíme drobně pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Přidáme na menší kousky pokrájenou šunku nebo uzené maso, které též krátce osmažíme. Přisypeme drobně nasekaný česnek, bylinky dle chuti, opepříme, osolíme (pozor na slanost šunky / uzeného) a necháme rozvonět.
-
Do takto připravené směsi vmícháme předem uvařené flíčky v osolené vodě a scezené. Promícháme, necháme společně prohřát, rozprostřeme rovnoměrně po dně pánve a zalijeme mírně osolenými rozšlehanými vajíčky. Pánev zaklopíme a vejce necháme ztuhnout. Pozor dáme na to, abychom je pod poklicí „nemučili“ moc dlouho a tím omeletu nevysušili. Měla by zůstat vláčná a pružná.
-
Omeletu přesuneme z pánve na talíř a můžeme podávat. Podáváme s okurkovým salátem, sterilovanou či čerstvou zeleninou.