Šunko-flíčková omeleta

48
- reklama -

Suroviny
2 porce

150 g šunky od kosti nebo uzeného masa
300-350 g předem uvařených flíčků
sádlo nebo máslo
sůl
pepř mletý
1-2 stroužky česneku
tymián dle chuti (případně majoránka, petrželka)
4-5 rozšlehaných vajec, dle velikosti

Postup přípravy receptu

  1. V nepřilnavé pánvi, na lžíci sádla nebo másla osmažíme drobně pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Přidáme na menší kousky pokrájenou šunku nebo uzené maso, které též krátce osmažíme. Přisypeme drobně nasekaný česnek, bylinky dle chuti, opepříme, osolíme (pozor na slanost šunky / uzeného) a necháme rozvonět.


    Zobrazit celý recept

  2. Do takto připravené směsi vmícháme předem uvařené flíčky v osolené vodě a scezené. Promícháme, necháme společně prohřát, rozprostřeme rovnoměrně po dně pánve a zalijeme mírně osolenými rozšlehanými vajíčky. Pánev zaklopíme a vejce necháme ztuhnout. Pozor dáme na to, abychom je pod poklicí „nemučili“ moc dlouho a tím omeletu nevysušili. Měla by zůstat vláčná a pružná.

  3. Omeletu přesuneme z pánve na talíř a můžeme podávat. Podáváme s okurkovým salátem, sterilovanou či čerstvou zeleninou.