
- reklama -
Suroviny
- Vepřová kýta cca 1,2 kg
- 14 g soli
- 2 KL majoránky
- 2 stroužky (českého ) česneku
- čerstvě umletý černý pepř
- 1 bobkový list
- 3 kuličky nového koření
- 2-3 kuličky jalovce
- síťku nebo potravinářský provázek
Postup přípravy receptu
-
Upravené maso upravit do tvaru šišky, vložit do síťky k tomu určené nebo dobře omotat provázkem a vložit do hrnce se studenou vodou, aby maso bylo ponořené těsně (0,5 cm )pod hladinu.
-
Nyní vložit veškeré koření a sůl.
-
Vodu postupně zahřívat k bodu varu a v okamžiku prudkého varu odpočítávat 5 minut varu.
-
Po této době odstavit hrnec a maso nechat v tomto nálevu úplně vychladit.
-
Druhý den zopakovat to samé a opět nechat maso vychladnout v hrnci po vychlazení ještě uložit na nějaký čas co ledničky.
Kuchař: pavelk









