Suroviny
4 porce
- 600 g sumečka nilského (2 filety)
- 2 PL olivového oleje extra virgin
- sůl
- pepř
- 300 g bruselské kapusty
- 150 g slaniny anglické
- 4 stroužky česneku
- 1 PL instantní jíšky
- 200 ml vody
Postup přípravy receptu
-
Očištěnou rybu nakrájíme na porce, osolíme, opepříme a necháme chvilku odležet. Slaninu nakrájenou na kostičky opečeme na pánvi (je-li suchá dáme kapku oleje), přidáme nadrobno nakrájený česnek a zarestujeme.
-
Přidáme očištěné a na 1/4 nakrájené kapustičky. Chvilku restujeme, pak podlijeme vodou, přivedeme k varu, přidáme instantní jíšku a necháme cca 5 minut dusit.
-
Mezitím si rozpálíme olej na pánvi a sumečka zprudka opečeme 3-5 minut z každé strany (dle výšky masa na filetu). Podáváme s oblíbenou přílohou. My máme bramborovou kaši, ale lze podávat téměř cokoliv.
Poznámka od kuchařky
Dnes jsem v Makru viděla tuto rybu čerstvou vyfiletovanou v akci za 119 kč/kg a neudržela jsem se. Je to sladkovodní ryba, chutí podobná pangasovi. Filátka byla krásná a úplně bez kostí.