
Suroviny
- cca 400 – 500 g sumečka afrického
- 2 čajové lžičky hořčice
- 2 stroužky česneku
- 1,5 polévkové lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
- sladká paprika
- kmín
- Kaše:
- 5 větších brambor
- 250 g brokolice
- máslo
- mléko
Postup přípravy receptu
-
V hlubokém talíři jsem si smíchala hořčici, olej, prolisovaný česnek, lžičku sladké papriky, 1/4 čajové lžičky mletého kmínu a pepř podle chuti.
-
Filet jsem si rozkrojila na 4 části a rozhodla se ozkoušet, co je pravdy na tom, že rybu nejde přesolit. Mám totiž dojem, že se mi to nakonec snad i povedlo. Tudíž prvně jsem rybu osolila, pak ji vykoupala v marinádě a v misce ji ještě dala na hodinku odpočívat a nasávat chutě do lednice.
-
Troubu jsem si zapnula na 180°C.
-
Poté jsem si dno pekáčku lehce potřeba olivovým olejem, vyskládala tam kusy ryby a dala na péct na 25-30minut.
-
Brambory jsem si jednoduše uvařila. Někdy během jejich varu jsem si dala i vařit brokolici do osolené vody. V tomto případě nevadí, když se brokolice rozvaří. Možná bych to dokonce i doporučovala. Zároveň jsem si dala ohřát mléko na kaši.
-
Až byly brambory i brokolice hotové, scedila jsem je. Prvně jsem si šťouchadlem rozmíchala brambory, pak do nich přidala máslo, nechala je chvíli rozpustit, přidala jsem i brokolici a společně promíchala. Postupně jsem přilévala horké mléko a míchala do požadované hustoty.