Sumeček africký s brokolicovou kaší

82
- reklama -

Suroviny

cca 400 – 500 g sumečka afrického
2 čajové lžičky hořčice
2 stroužky česneku
1,5 polévkové lžíce olivového oleje
sůl
pepř
sladká paprika
kmín
Kaše:
5 větších brambor
250 g brokolice
máslo
mléko

Postup přípravy receptu

  1. V hlubokém talíři jsem si smíchala hořčici, olej, prolisovaný česnek, lžičku sladké papriky, 1/4 čajové lžičky mletého kmínu a pepř podle chuti.

  2. Filet jsem si rozkrojila na 4 části a rozhodla se ozkoušet, co je pravdy na tom, že rybu nejde přesolit. Mám totiž dojem, že se mi to nakonec snad i povedlo. Tudíž prvně jsem rybu osolila, pak ji vykoupala v marinádě a v misce ji ještě dala na hodinku odpočívat a nasávat chutě do lednice.

  3. Troubu jsem si zapnula na 180°C.

  4. Poté jsem si dno pekáčku lehce potřeba olivovým olejem, vyskládala tam kusy ryby a dala na péct na 25-30minut.

  5. Brambory jsem si jednoduše uvařila. Někdy během jejich varu jsem si dala i vařit brokolici do osolené vody. V tomto případě nevadí, když se brokolice rozvaří. Možná bych to dokonce i doporučovala. Zároveň jsem si dala ohřát mléko na kaši.

  6. Až byly brambory i brokolice hotové, scedila jsem je. Prvně jsem si šťouchadlem rozmíchala brambory, pak do nich přidala máslo, nechala je chvíli rozpustit, přidala jsem i brokolici a společně promíchala. Postupně jsem přilévala horké mléko a míchala do požadované hustoty.