
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 400 g filetů ze sumečka afrického
- 2 střední červené cibule
- sůl, kmín, koření na ryby
Postup přípravy receptu
-
Filety okořeníme, osolíme a necháme cca 0,5 hodiny odležet. Cibuli očistíme a nakrájíme na čtvrtky nebo osminky. Litinové pánve (bez použití oleje) rozpálíme na sporáku a předehřejeme troubu na nejvyšší stupeň.
-
Na rozpálené pánve vložíme odleželé filety a připravenou cibuli. Maso necháme zatáhnout 1 – 2 minuty. Když je maso správně zatažené, jde zlehka obrátit. Otočíme i cibuli. Z druhé strany pečeme zase cca 2 minuty.
-
Pánve s masem vložíme do rozpálené trouby a pečeme cca 5 – 7 minut (podle velikosti filetů).
Servírujeme s rozpečenou bylinkovou bagetou a čerstvou zeleninou.
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: Kocmax