
- reklama -
Suroviny
    
- 1 kg uzených kostí (masa)
- 2 hrnky krup číslo 7
- 2 hrnky fazolí
- pepř
- sůl
- 1-2 pl sádla
- (2 stroužky česneku)
Postup přípravy receptu
- 
Uzené kosti si uvaříme do měka, maso obereme, nakrájíme a dáme do mísy. 
- 
Uvaříme si i fazole, den předem namočené ve vodě. Uvařené přidáme k masu. 
- 
Kroupy řádně opereme, zalejeme vodou, osolíme a uvaříme. 
- 
Vodu slejeme a kroupy přidáme k masu a fazolím, ještě přidáme sádlo a promícháme. 
- 
Podle chuti osolíme, opepříme a můžeme přidat utřený česnek. 
 Jíme jen tak, nebo s chlebem.
Poznámka od kuchařky
Šumajstr se dělá se škvarky, ale i s uzeným je to dobrota.
            Kuchařka: nofrona
        
