
- reklama -
Suroviny
- 1 kg uzených kostí (masa)
- 2 hrnky krup číslo 7
- 2 hrnky fazolí
- pepř
- sůl
- 1-2 pl sádla
- (2 stroužky česneku)
Postup přípravy receptu
-
Uzené kosti si uvaříme do měka, maso obereme, nakrájíme a dáme do mísy.
-
Uvaříme si i fazole, den předem namočené ve vodě. Uvařené přidáme k masu.
-
Kroupy řádně opereme, zalejeme vodou, osolíme a uvaříme.
-
Vodu slejeme a kroupy přidáme k masu a fazolím, ještě přidáme sádlo a promícháme.
-
Podle chuti osolíme, opepříme a můžeme přidat utřený česnek.
Jíme jen tak, nebo s chlebem.
Poznámka od kuchařky
Šumajstr se dělá se škvarky, ale i s uzeným je to dobrota.
Kuchařka: nofrona