- reklama -
Suroviny
- 0,5 kg vepřových kůží
- sůl
- bobkový list
- nové koření
- Na karbanátky:
- 0,5 kg mletého masa
- sůl
- česnek
- majoránka
- vajíčko
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Vepřové kůže vaříme s kořením nejlépe v tlakovém hrnci asi 45 minut.
-
Z mletého masa si vytvoříme karbanátky, které na oleji usmažíme. Vývar z kůží i karbanátky necháme mírně vychladit.
-
Pak karbanátky vložíme do vhodné nádoby (pekáček a pod) a zalijeme vývarem. Do vývaru, pokud chceme, můžeme přidat několik namletých kůží, zeleninu apod. Po ztuhnutí krájíme na plátky, můžeme posypat cibulí a pokapat octem.
Poznámka od kuchařky
Tento recept byl nápad mého syna. Donesl mi kus v dóze a včera u nás sklidil velký úspěch.
Kuchařka: JanaDorazinova