Sulc s karbanátky

87
- reklama -

Suroviny

0,5 kg vepřových kůží
sůl
bobkový list
nové koření
Na karbanátky:
0,5 kg mletého masa
sůl
česnek
majoránka
vajíčko
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové kůže vaříme s kořením nejlépe v tlakovém hrnci asi 45 minut.


    Zobrazit celý recept

  2. Z mletého masa si vytvoříme karbanátky, které na oleji usmažíme. Vývar z kůží i karbanátky necháme mírně vychladit.

  3. Pak karbanátky vložíme do vhodné nádoby (pekáček a pod) a zalijeme vývarem. Do vývaru, pokud chceme, můžeme přidat několik namletých kůží, zeleninu apod. Po ztuhnutí krájíme na plátky, můžeme posypat cibulí a pokapat octem.

Poznámka od kuchařky

Tento recept byl nápad mého syna. Donesl mi kus v dóze a včera u nás sklidil velký úspěch.