![Sulc-huspenina z hříbků_5ff8595f5fdd4.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/sulc-huspenina-z-hribku_5ff8595f4f759.jpeg)
Suroviny
1 silikonová forma na srnčí hřbet
- 350 g očištěných tvrdších hříbků
- 170 ml Deko nálev
- 230 ml vody
- 50 ml vody
- 1 sáček sypké želatiny 10 g
- podle chuti a potřeby cukr krupice
Postup přípravy receptu
-
Očištěné hříbky podle velikosti překrojíme, menší necháme vcelku. Vložíme je do hlubšího hrnce, zalijeme 1a1/2litrem horké vody a velice slabým varem necháme bez pokličky vařit 10 minut.
-
Hříbky scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme v cedníku okapat.
-
V kastrůlku převaříme 50ml vody a necháme trochu zchladnout. Vsypeme želatinu, promícháme a necháme 10 minut nabobtnat.
-
Mezitím dáme okapané hříbky opět do hrnce, zalijeme nálevem z Deka, přidáme 230ml vody a uvedeme k varu.
-
Poté pozvolna vaříme 10 minut, stáhneme ze sporáku a přilijeme vidličkou prošlehanou želatinu.
-
Formu na srnčí hřbet vyložíme mikrotenovou folií, naplníme ji hříbkovou směsí a necháme v lednici ztuhnout, nejlépe do druhého dne. Podáváme s pečivem.
Poznámka od kuchařky
Nakládala jsem hříbky do sladkokyselého nálevu s Dekem. Zbyly mi hříbky i nálev, tak jsem udělala velice dobrou chuťovku..
Do hotového nálevu jsem přidala trochu cukru. Máme raději sladší, ale záleží na každého chuti.
Při krájení doporučuji použít hodně ostrý nůž.