Šuej ču žou z vepřového masa

151
- reklama -

Suroviny
2 porce

300 g vepřové kýty
sádlo na smažení
1 lžička kukuřičného škrobu
1 malé vejce
cca 10 cm bílé části pórku
4 listy bílého zelí
1 chilli paprička nebo dle chuti
1 lžička granulovaného vývaru
80 ml vody
2 lžíce sójové omáčky
1 lžíce rýžového vína
1/4 lžičky sečuánského pepře
1 lžička Solamylu +1 lžíce vody

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na tenčí plátky a z těch uděláme nudličky. V misce rozkvedláme vejce, škrob, lžičku vody a maso do směsi naložíme na 30 minut. Zatím nakrájíme na širší půlkolečka pórek, propláchneme a necháme okapat. Zelí nakrájíme na čtverečky, spaříme vřelou vodou a přendáme do studené vody, aby zůstalo křupavé, scedíme a necháme okapat.

  2. Ve Wok nebo jiné hluboké pánvi rozehřejeme větší vrstvu sádla a připravené maso opékáme až do změknutí. Pak slijeme do kastrolku sádlo, k masu přidáme a orestujeme chilli a sečuánský pepř, podrcený v hmoždíři. Vložíme zelí, pórek a promícháme. Přidáme víno, sójovou omáčku, granulovaný vývar a vodu. Dle potřeby zahustíme Solamylem, rozmíchaným v trošce vody. Podáváme s jasmínovou rýží a snítkou koriandru.