
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 300 g vepřové kýty
- sádlo na smažení
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- 1 malé vejce
- cca 10 cm bílé části pórku
- 4 listy bílého zelí
- 1 chilli paprička nebo dle chuti
- 1 lžička granulovaného vývaru
- 80 ml vody
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce rýžového vína
- 1/4 lžičky sečuánského pepře
- 1 lžička Solamylu +1 lžíce vody
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na tenčí plátky a z těch uděláme nudličky. V misce rozkvedláme vejce, škrob, lžičku vody a maso do směsi naložíme na 30 minut. Zatím nakrájíme na širší půlkolečka pórek, propláchneme a necháme okapat. Zelí nakrájíme na čtverečky, spaříme vřelou vodou a přendáme do studené vody, aby zůstalo křupavé, scedíme a necháme okapat.
-
Ve Wok nebo jiné hluboké pánvi rozehřejeme větší vrstvu sádla a připravené maso opékáme až do změknutí. Pak slijeme do kastrolku sádlo, k masu přidáme a orestujeme chilli a sečuánský pepř, podrcený v hmoždíři. Vložíme zelí, pórek a promícháme. Přidáme víno, sójovou omáčku, granulovaný vývar a vodu. Dle potřeby zahustíme Solamylem, rozmíchaným v trošce vody. Podáváme s jasmínovou rýží a snítkou koriandru.
Kuchařka: Marie Svarcova









