Studený salát ze špekáčků

152
- reklama -

Suroviny
4 porce

5 oloupaných kvalitních špekáčků
6 menších sterilovaných okurek
2 lžíce majonézy Poličanka
2 lžíce bílého selského jogurtu
1 lžička mletého bílého pepře
3 stroužky česneku
chilli olej

Postup přípravy receptu

  1. Majonézu, jogurt a bílý pepř důkladně promícháme tak, aby vznikl krásně hladký dresink.


    Zobrazit celý recept

  2. Špekáčky oloupeme, podélně rozkrojíme a nakrájíme na půlkolečka vyhovující tloušťky (ideální je půl centimetru).

  3. Okurky nakrájíme na stejně široká kolečka jako špekáčky, česnek nakrájíme na tenká kolečka a vše společně přidáme k majonézo-jogurtovému dresinku.

  4. Dobře promícháme a necháme vychladit nejlépe do druhého dne. Je vynikající s čerstvým pečivem a jako vyprošťovací prostředek po povedeném večírku.

Poznámka od kuchařky

Vyzkoušeno po vysilující oslavě následující den ráno a opravdu to mělo startovací schopnosti pro vyčerpaný organismus 🙂

Zdroj – brožura speciality regionu Severní Morava a Slezsko