- reklama -
Suroviny
4 porce
- 5 oloupaných kvalitních špekáčků
- 6 menších sterilovaných okurek
- 2 lžíce majonézy Poličanka
- 2 lžíce bílého selského jogurtu
- 1 lžička mletého bílého pepře
- 3 stroužky česneku
- chilli olej
Postup přípravy receptu
-
Majonézu, jogurt a bílý pepř důkladně promícháme tak, aby vznikl krásně hladký dresink.
-
Špekáčky oloupeme, podélně rozkrojíme a nakrájíme na půlkolečka vyhovující tloušťky (ideální je půl centimetru).
-
Okurky nakrájíme na stejně široká kolečka jako špekáčky, česnek nakrájíme na tenká kolečka a vše společně přidáme k majonézo-jogurtovému dresinku.
-
Dobře promícháme a necháme vychladit nejlépe do druhého dne. Je vynikající s čerstvým pečivem a jako vyprošťovací prostředek po povedeném večírku.
Poznámka od kuchařky
Vyzkoušeno po vysilující oslavě následující den ráno a opravdu to mělo startovací schopnosti pro vyčerpaný organismus 🙂
Zdroj – brožura speciality regionu Severní Morava a Slezsko
Kuchař: Colombo65