
- reklama -
Suroviny
20 porcí
- 1 kg nastrouhaných jablek
- 2 balíčky vanilkového pudinku
- 1 velká plechovka kompotovaných broskví
- 1 velké balení dětských piškotů
- podle chuti moučkový cukr
- smetana na ozdobení
Postup přípravy receptu
-
Jablka okrájíme, zbavíme jádřinců a nastrouháme. Dáme do hrnce, přidáme šťávu z broskví a dva pudinky a promícháme. Pokud jsou jablka kyselejší, můžeme přidat cukr.
-
Hrnec dáme na plotýnku a přivedeme k varu. Necháme tak 2 minutky probublat.
-
Když je pyré hotové, dno dortové formy vyskládáme piškoty a zalijeme trochou pyré.
-
Posypeme polovinou broskví, které nejprve pokrájíme drobnější kousky.
-
Opět zalijeme trochou pyré, naskládáme piškoty, opět pyré.
-
Pak poklademe zbytek broskví, zalijeme trochou pyré, dáme poslední vrstvu piškotů a nakonec zalijeme zbytkem pyré.
-
Dáme do ledničky vychladit, nejlépe přes noc.
-
Pak krájíme na kousky, na talířku můžeme ozdobit smetanou a ovocem.
Kuchařka: misulinecka