
Suroviny
8 porcí
- 1 – 2 balíčky piškotů
- banán
- trochu marmelády
- kelímek zakysané smetany, příp. řeckého jogurtu
- kelímek tvarohu
- 100 g másla
- vanilkový puding
- mléko na přípravu pudingu
- cukr dle chuti
- kakaový prášek
Postup přípravy receptu
-
Do kruhové formy s odnímatelnou boční částí po dně nejprve vyskládáme piškoty.
-
Připravíme náplň z rozšlehaného másla, tvarohu a cukru. Můžeme přidat i zakysanou smetanu nebo řecký jogurt. Část náplně obarvíme kakaem, příp. nastrouhanou čokoládou.
-
Část náplně připravíme z vanilkového pudingu (necháme zatuhnout).
-
Postupně vrstvu piškotů potřeme krémovou náplní a zase zaskládáme piškoty.
-
Druhou vrstvu vytvoříme pro změnu pudingovou, zase zaskládáme piškoty.
-
Třetí vrstvu vytvoříme z krému – koleček banánu a krému. (Pozor, banán v dortu nevydrží moc dlouho, takže je třeba dort co nejdřív sníst.)
-
Horní krémová vrstva je kakaová, poté piškoty, zalité naředěnou marmeládou (pro efekt a změknutí piškotů).
-
Jakmile máme dort hotový, dáme ho ztuhnout do chladničky.
-
Před podáváním odebereme boční část formy.
Poznámka od kuchařky
Ať vám chutná!