- reklama -
Suroviny
1 porce
- asi 3 hrsti červeného rybízu
- cukr nebo med dle chuti
- 60 ml mléka
- voda dle potřeby
- na ozdobení máta – meduňka
Postup přípravy receptu
-
Z rybízu si vymačkáme šťávu: v misce si rybíz vidličkou pomačkáme a poté přes sítko propasírujeme. Zbylou hmotu (semínka a slupky) si přemístíme do hrníčku a zalijeme horkou vodou, tak, aby byla hmota ponořená.
-
Červenou vodu, která nám vznikne si důkladně promícháme s rybízovou šťávou a cukrem.
-
Přilijeme mléko, můžeme i více – podle oka.
-
Ještě jednou promícháme, vychladíme, ozdobíme a můžeme servírovat.
Poznámka od kuchařky
Všem přeji dobrou rybízově-kyselkavou chuť! =)
Kuchař: –ReNi–