Studená rybízová polévka

50
- reklama -

Suroviny
1 porce

asi 3 hrsti červeného rybízu
cukr nebo med dle chuti
60 ml mléka
voda dle potřeby
na ozdobení máta – meduňka

Postup přípravy receptu

  1. Z rybízu si vymačkáme šťávu: v misce si rybíz vidličkou pomačkáme a poté přes sítko propasírujeme. Zbylou hmotu (semínka a slupky) si přemístíme do hrníčku a zalijeme horkou vodou, tak, aby byla hmota ponořená.


    Zobrazit celý recept

  2. Červenou vodu, která nám vznikne si důkladně promícháme s rybízovou šťávou a cukrem.

  3. Přilijeme mléko, můžeme i více – podle oka.

  4. Ještě jednou promícháme, vychladíme, ozdobíme a můžeme servírovat.

Poznámka od kuchařky

Všem přeji dobrou rybízově-kyselkavou chuť! =)