- reklama -
Suroviny
- 4 žloutky
- 3 dl olivového oleje
- 1 lžíce hořčice
- 5 lžic bílého jogurtu
- 1 lžíce kapary
- 2 lžíce bílého vinného octa
- 1 lžíce kopru
- 1 lžíce estragonu
- 1 lžíce petrželky
- 1 lžíce pažitky
- 1 sladkokyselá okurka
- mletý černý pepř
Postup přípravy receptu
-
Dva žloutky uvaříme a rozmačkané smícháme se zbylými dvěma syrovými žloutky.
-
Přidáme pepř, hořčici a po kapkách za stálého míchání olivový olej.
-
Dále vmícháme jogurt a ocet, přidáme bylinky a na jemno nasekané kapari a okurku.
-
Vše rozmícháme do hladké krémové omáčky.
-
Podáváme ke studenému pečenému masu, rybám, salátům.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: Kotányi – recepty do sbírky – bylinky
Kuchařka: HankaPu