- reklama -
Suroviny
- listové těsto
- 2-3 jablka
- sekané a mleté mandle
- brusinky (rozinky)
- skořice
- vanilkový cukr
- Crème Olé vanilkový Dr.Oetker
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 220°C.
Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo. -
Listové těsto rozdělíme rádlem nebo nožem na stejné díly. Jednotlivé díly posypeme mletými mandlemi (strouhanka, piškotové drobečky), jablky, vanilkovým cukrem, skořicí, sekanými mandlemi, brusinkami a muffiny zavineme. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sekanými mandlemi.
-
Do muffinové formy – misek dáme na dno kolečko vystřižené z pečícího papíru a položíme na ně štůdlové muffiny.
Kdo formu nemá, může použít papírové košíčky na muffiny.
Formu vložíme do trouby a pečeme cca 30 minut.
Štůdlové muffiny podáváme s vanilkovým krémem, šlehačkou nebo jen posypané moučkovým cukrem.
Kuchařka: radiator