
- reklama -
Suroviny
- 1 Hera
- 1 kostka tvarohu
- 30 dkg hl. mouky
- 10-12 jablek
- 2 vanilkové cukry
- cukr krupice
- skořice
Postup přípravy receptu
-
Z Hery, tvarohu a mouky vypracujeme těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme do druhého dne odpočinout v ledničce.
-
Druhý den těsto rozdělíme na 4 díly.
-
Každý díl rozválíme do obdélníku a hlavně do tenka.
-
Na vyválené těsto postrouháme jablíčka (cca 3 kusy na díl štrúdlíku), posypeme vanilkovým cukrem, cukrem krupice a skořicí.
-
Těsto zavineme, kraje pečlivě zaděláme a položíme na plech s pečícím papírem. Pečeme při 150°C dokud není povrch štrúdlu růžový.
Kuchařka: janek78