Štrúdl pro samotáře

46
- reklama -

Suroviny
2 porce

50 g listového těsta
půl jablka
rozinky
skořicový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Kousek těsta rozválíme, poklademe krájeným jablkem, posypeme skořicovým cukrem a rozinkami. Zavřeme jako kapsu.


    Zobrazit celý recept

  2. Rozehřejeme toastovač, který jsem vymazali máslem a když zhasne, vložíme štrúdlíčky, znovu zapneme a upečeme. Pokud se nám zdají moc světlé, ještě jednou opakujeme pečení. Maximálně za 3 minuty je upečeno.

  3. Pokud si děláme jen pro sebe, ideální je použít listové těsto již rozválené na papíře. Uřízneme nebo ustřihneme si kousek těsta, škrabkou na brambory naloupeme kousky jablíčka a ochutíme kořeněným cukrem viz obr. č. 6.

Poznámka od kuchařky

Plnit můžeme samozřejmně jakoukoliv sladkou nebo slanou náplní.

Je to ideální způsob moučníku pro nečekanou návštěvu nebo jen když nás honí mlsná.

Navíc – než se vám rozehřeje trouba na pečení listového těsta, za tu dobu máte upečeno, snězeno i umyté nádobí a ještě ušetříte peníze .