- reklama -
Suroviny
2 štrúdly
- 1 listové těsto
- 2 kusy klobás (podle chuti, může být každá jiná)
- 2-3 kusy cibule (červené i žluté)
- cca 200 g plátkového sýru (tolik, abychom zaplnili plochu dvou štrúdlů)
- vajíčko (na potření)
- kmín
- (popřípadě jakékoliv oblíbené koření)
Postup přípravy receptu
-
Listové těsto si rozkrojíme na 2 kusy a každou část rozválíme asi na 2-3 mm hrubé placky.
-
Cibuli si nakrájíme na půlměsíčky a osmahneme na oleji, aby změkla.
-
Klobásy nakrájené na kolečka také mírně osmažíme dorůžova.
-
Na pláty rovnoměrně poklademe cibuli, na ni pak kolečka opečených klobás a vše pokryjeme plátkovým sýrem.
-
Svineme do štrůdlů, potřeme vajíčkem, posypeme kmínem a pečeme dorůžova.
-
Po vychladnutí krájíme, jako klasický štrúdl.
Poznámka od kuchařky
Je to experiment mého syna, ale nechtěl to sem vkládat. Na žádost vybusne, které se recept líbil na FB, jsem to tedy vložila já, ale fotky jsou z mobilu od mého syna. Vzal si to na svačinu do práce, ale moc se nenajedl. Kamarádům moc chutnalo! 🙂
Kuchařka: JanaDorazinova