
- reklama -
Suroviny
jeden plech
- 30 dkg hladká mouka
- 1O dkg Hery
- 10 dkg cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- 1 prášek do pečiva
- 2 vejce
- 2 lžíce octa
- 2 lžíce mléka
- nastrouhaná jablka
- skořice
- rozinky
- opražená strouhanka na sucho
- olej
Postup přípravy receptu
-
Mouku, cukr krupici, vanilkový cukr, prášek do pečiva smícháme, přidáme ocet, mléko, Heru a vypracujeme těsto.
-
Rozdělíme na 2 díly.
-
Pečící papír potřeme tukem (postříkáme olejem ve spreji) a jeden díl na něj rozválíme.
-
Potřeme lehce olejem, posypeme opraženou strouhankou, dáme jablka, skořici, cukr (jak má kdo rád sladké), rozinky(ořechy).
-
Druhý díl rozválíme a opatrně dáme na vrch jablek. Lehce potřeme olejem a pečeme na 200°C 25-30minut do zlatova.
-
Po vychladnutí nakrájíme řezy.
Poznámka od kuchařky
Těsto má snahu se trhat. Doporučuji trošičku přiválet mouky. Největší problém je dát tu druhou placku navrch jablek, ale štrůdl stojí za to. Druhý den je lepší, vše se proleží,je křehký.
Kuchařka: kustka