- reklama -
Suroviny
3 šišky
- 1 balíček listového těsta (400 g)
- trochu strouhanky
- 2 tvarohy
- 2 vanilkové cukry
- 1 skořicový cukr
- vypeckované švestky
- 1 vejce na pomazání
Postup přípravy receptu
-
Vyválíme listové těsto, posypeme strouhankou, pomažeme oslazeným tvarohem vanilkovým cukrem, naklademe vypeckované švestky viz. obrázek 🙂 posypeme trochu skořicovým cukrem a zavineme.
-
Závin pomažeme rozšlehaným vejcem a dáme na plech s vyloženým pečícím papírem.
-
Pečeme do zlatova. Po vychladnutí pocukrujeme moučkovým cukrem.
Poznámka od kuchařky
Tento štrúdlík je výborný až zcela vychladlý, protože švestky pustí šťávu a hned čerstvý se nedá ani moc krájet…
Kuchař: jehlanka73