
- reklama -
Suroviny
- 1 balíček listového těsta
- (nebo oblíbené těsto na závin)
- 3 banány
- 2 pomeranče
- (lze nahradit mandarinkovým kompotem)
- 2 hrušky
- 2 hrsti hroznového vína
- (lze nahradit míchaným kompotem „Ovocný koktejl“ apod.)
- 3 lžíce strouhanky
- 2 lžíce instantní čokolády Granko
- hrst sekaných nesolených burských oříšků
- tuk (máslo)
Postup přípravy receptu
-
Ovoce nakrájíme na malé kousky a na cedníku necháme okapat přebytečnou šťávu. Listové těsto rozdělíme na 2 kusy, nebo si uděláme oblíbené závinové těsto.
-
Okapané ovoce smícháme se strouhankou, čokoládou a sekanými oříšky. Směs také rozdělíme na dva díly. (Strouhanka bude možná chutnější trochu osmažená na kousku másla.)
(Místo strouhanky můžeme použít drcené máslové sušenky smíchané s kokosem.) -
Náplň dáme na vyválené placky těsta, pevně svineme a uzavřeme. Plech potřeme studenou vodou (pod listové těsto, jinak použijeme pečící papír), štrúdl naopak potřeme tukem, nejlépe máslem. Pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut.
Poznámka od kuchařky
Recept je ze starého časopisu Květy. Věty v závorkách jsou moje úprava.
Kuchařka: MamlajdaD