Štrúdl exotický

74
- reklama -

Suroviny

1 balíček listového těsta
(nebo oblíbené těsto na závin)
3 banány
2 pomeranče
(lze nahradit mandarinkovým kompotem)
2 hrušky
2 hrsti hroznového vína
(lze nahradit míchaným kompotem „Ovocný koktejl“ apod.)
3 lžíce strouhanky
2 lžíce instantní čokolády Granko
hrst sekaných nesolených burských oříšků
tuk (máslo)

Postup přípravy receptu

  1. Ovoce nakrájíme na malé kousky a na cedníku necháme okapat přebytečnou šťávu. Listové těsto rozdělíme na 2 kusy, nebo si uděláme oblíbené závinové těsto.

  2. Okapané ovoce smícháme se strouhankou, čokoládou a sekanými oříšky. Směs také rozdělíme na dva díly. (Strouhanka bude možná chutnější trochu osmažená na kousku másla.)
    (Místo strouhanky můžeme použít drcené máslové sušenky smíchané s kokosem.)

  3. Náplň dáme na vyválené placky těsta, pevně svineme a uzavřeme. Plech potřeme studenou vodou (pod listové těsto, jinak použijeme pečící papír), štrúdl naopak potřeme tukem, nejlépe máslem. Pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut.

Poznámka od kuchařky

Recept je ze starého časopisu Květy. Věty v závorkách jsou moje úprava.