Štrúdl

108
- reklama -

Suroviny
30 porcí

1/2 l hladké mouky
1 lžíce cukru
špetka soli
1 kostka ztuženého tuku
1 vejce
1 lžíce octa smichaná
2 lžíce vlažné vody
náplň:
jablka
cukr
skořice
vanilkový cukr
rozinky
ořechy
máslo na potřeni
strouhanka na podsypáni jablek

Postup přípravy receptu

  1. Mouku dát na vál, nastrouhat tuk. Přidat sůl, cukr, vejce, vodu s octem a vypracovat vláčné těsto. Nejlépe podsypat moukou, dokud se nelepí na ruce. Dát do micro sáčku na chvilku do lednice.


    Zobrazit celý recept

  2. Udělat 3 až 4 bochánky, podle toho, jak kdo chce.

  3. Vyválet a plat pokapat máslem, posypat strouhankou, dát jablka, posypat skořicí, vanil. cukrem,
    přisladit podle chutí. Přidat rozinky, ořechy a stočit.

  4. Povrch potřít rozpuštěným máslem a dát do trouby vyhřáté na 200°C. Po 15 min stáhnou na 180°C a péct do zlatová. Během pečení potřít ještě 1x máslem. Po upečení potřít znovu.

Poznámka od kuchařky

Když nechcete delat ze vseho, jde testo dat zamrazit a pouzit priste. Vecer vyndat z mrazaku do lednice a druhy den je jako cerstve. Take místo ztuženého tuku jde dat Hera a nebo jiny podobny tuk.