- reklama -
Suroviny
- 1 vejce
- hrubá nebo polohrubá mouka cca 80 – 120 g podle velikosti vajíčka
Postup přípravy receptu
-
Na malé vajíčko přijde 80 – 100 g polohrubé mouky, na středně velké 100 – 120 g mouky. Do sekáčku dáme vajíčko a příslušné množství mouky (nejprve to menší množství) a 20-30 vteřin sekáme. Mouku jsem si navážila.
-
Zpracované těsto se musí samo „rozdrobit“, pokud ne, otevřeme sekáček a když se nám těsto pod nožem trochu utemuje, tak ho rukou nebo vidličkou načechráme a přidáme dalších 20 g mouky. Ještě malá chvilka sekání a je hotovo.
-
Strouhání můžeme použít hned čerstvé do polévky, nebo ho můžeme usušit a použít později.
Poznámka od kuchařky
Je to rychlé a hlavně bez námahy!
Kuchařka: MamlajdaD