- reklama -
Suroviny
6 porcí
- 3-4 nastrouhané mrkve
- kousek nastrouhaného celeru
- kousek nastrouhané petržele
- ovesné vločky(jak chceme polévku hustou)
- kousek nastrouhaného zázvoru nebo sušen
- 1 lžíce Vegety
- zeleninový vývar
- 1 cibule
- kus pórku
- sůl
- plátek másla
- 1 sáček sušeného droždí
- pažitka(petrželku)
Postup přípravy receptu
-
Na máslo si dáme osmažit nakrájenou cibuli, k ní nakrájený pórek, po chvíli dáme sušené droždí, ovesné vločky a nastrouhanou kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel), přikryjeme a dusíme. Pak přidáme vodu se zeleninovým vývarem, nastrouhaný zázvor (nebo sušený), Vegetu, osolíme, vaříme až je vše měkké a zasypeme pažitkou (petrželkou).
Poznámka od kuchařky
Tuhle polévku když udělám, tak sním pravidelně 2 talíře a hlavní jídlo jím večer-jako dnes a nejraději bych si jí dala třeba i studenou, máme jí v oblibě.
Kuchařka: Bibinka