Strouhaná buchta III.

50
- reklama -

Suroviny

TĚSTO:
40 dkg hladké mouky
1 hera
2 žloutky
1 prášek do pečiva
kakao
mléko podle potřeby
NÁPLŇ:
2 tvarohy
30 dkg cukr moučka
1 vanilkový cukr
1 vanilkový pudink
2 žloutky
rum
mléko podle potřeby
+ ze 4 bílků sníh

Postup přípravy receptu

  1. Těsto si nejlépe připravíme den, půl dne dopředu. Smícháme suroviny, pořádně to v míse rukama propracujeme, těsto rozdělíme dvě poloviny (jednu větší), zabalíme do fólie a dáme ho zmrznout do mrazáku.


    Zobrazit celý recept

  2. Až máme těsto zmrzlé, uděláme si náplň.

  3. Poté nastrouháme větší část na vymazaný a vysypaný plech, nalijeme na to náplň a nastrouháme zbytek těsta. Dáme péct asi na 150°C.

    Dobrou chuť 🙂

Poznámka od kuchařky

Pokud nebude těsto dobře zmrzlé, bude se vám lepit a půjde to špatně strouhat.