- reklama -
Suroviny
- TĚSTO:
- 40 dkg hladké mouky
- 1 hera
- 2 žloutky
- 1 prášek do pečiva
- kakao
- mléko podle potřeby
- NÁPLŇ:
- 2 tvarohy
- 30 dkg cukr moučka
- 1 vanilkový cukr
- 1 vanilkový pudink
- 2 žloutky
- rum
- mléko podle potřeby
- + ze 4 bílků sníh
Postup přípravy receptu
-
Těsto si nejlépe připravíme den, půl dne dopředu. Smícháme suroviny, pořádně to v míse rukama propracujeme, těsto rozdělíme dvě poloviny (jednu větší), zabalíme do fólie a dáme ho zmrznout do mrazáku.
-
Až máme těsto zmrzlé, uděláme si náplň.
-
Poté nastrouháme větší část na vymazaný a vysypaný plech, nalijeme na to náplň a nastrouháme zbytek těsta. Dáme péct asi na 150°C.
Dobrou chuť 🙂
Poznámka od kuchařky
Pokud nebude těsto dobře zmrzlé, bude se vám lepit a půjde to špatně strouhat.
Kuchařka: Burda