Strouhaná buchta II

71
- reklama -

Suroviny

Těsto:
400 g hladké mouky
250 g másla
5 lžic mléka
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
1 lžíce kakaa
Náplň:
250 g tvarohu
250 g cukru moučky
1 vanilkový cukr
4 žloutky a z bílků sníh

Postup přípravy receptu

  1. Těsto si uděláme nejlépe den dopředu, je potřeba aby dobře ztuhlo.

  2. Rozdělíme si těsto na dvě části, jednu trošku větší. Větší část nastrouháme (na hrubém struhadle) na plech, který jsme si vyložili pečícím papírem. Na to dáme náplň a nastrouháme zbylé těsto.

  3. Pečeme v předehřáté troubě na 150°C.

Poznámka od kuchařky

Když chci buchtu upéct, v podstatě hned rozdělím těsto na půl, zabalím do potravinářské folie a dám do mrazáku. Foto co nejdříve dodám.