Strouhaná buchta

71
- reklama -

Suroviny

400 g hladké mouky
200 g cukru moučky
2 žloutky
1 Lukana – řepkový olej
lžička kakaa
1/2 prášku do pečiva
jablka
vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Z uvedených surovin zpracujeme na vále těsto. Dáme ho na půl hodiny do mrazáku.

  2. Mezitím si připravíme jablka. Oloupeme je a na hrubém struhadle nastrouháme.

  3. Promícháme s vanilkovým cukrem.

  4. Dále postupujeme tak, že jednu polovinu těsta nastrouháme na plech.

  5. Zasypeme nastrouhanými jablky a nastrouháme druhou polovinu těsta. Dáme péct.

Poznámka od kuchařky

Tvarohová varianta: 2 tvarohy, 350ml mléka, cukr, 2 žloutky, 4 bílky

Bílky ušleháme dotuha. Tvarohy, mléko, žloutky a cukr také vyšleháme. Na závěr přidáme sníh.