
Suroviny
4 porce
- 500 g hovězí roštěné
- 250 g žampiónů
- 2 cibule
- 2 lžíce rajského protlaku
- 200 ml smetany ke šlehání
- máslo
- olivový olej
- hladká mouka
- 3 lžíce čerstvého nasekaného kopru
- černý pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na plátky, zlehka naklepeme a nakrájíme na nudličky.
-
Necháme odležet, obalíme v hladké mouce a pepři a zprudka opečeme na rozpáleném másle.
-
Opékáme asi 8 minut ze všech stran a poté vložíme do trouby, nahřáté na cca 100°C, aby se dopeklo a udrželo teplé.
-
V pánvi rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm cibuli, pokrájenou na proužky a žampióny, nakrájené na plátky.
-
Poté chvilku podusíme, přidáme rajský protlak, smetanu a provaříme.
-
Nudličky masa vyndáme z trouby, vmícháme k surovinám v pánvi, přidáme nasekaný kopr, dosolíme a dochutíme.
Poznámka od kuchařky
Vím, že tu pár receptů na „Stroganoff“ je, ale nepoužívají stejné suroviny ani postup přípravy. Název vychází z naší rodinné tradice – tímto způsobem připravoval proslulý pokrm můj dědeček nejen doma, ale i v restauracích a hotelích, kde působil a vařil.