- reklama -
Suroviny
2 porce
- 500 g čerstvých jahod nebo zamrazených jahod
- 1 vanilkový cukr
- krystalový cukr dle chuti
- 100 ml dětského jahodového šampusu
- 1 smetana na šlehání
- ozdoby – čokoláda, vánoční cukroví, ovoce apod.
Postup přípravy receptu
-
Jahody si v misce posypeme vanilkovým cukrem a rozmixujeme, pak vlijeme šampus a projedeme ještě mixerem, aby jsme pěkně promíchali, osladíme cukrem tolik, jak sladké máme rádi.
-
Ušleháme si šlehačku do tuha a do dvou pohárů rozdělíme mixované jahody, na ně šlehačku a nakonec libovolně ozdobíme dle své fantazie.
Já dala čokoládu a vánoční cukrovíčko.
Poznámka od kuchařky
Pohár můžeme udělat z jiného ovoce, ke kterému koupíme šampus stejného druhu. Jeto zajímavé a dobré.
Kuchařka: Bibinka