- reklama -
Suroviny
- Korpus:
- 6 vajec
- 25 dkg cukru
- 30 dkg polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 3 lžíce vody
- marmeláda
- Krém:
- 20 dkg cukru
- 0,25 litru mléka
- 1x vanilkový puding
- 1 kostka másla
- Marcipán:
- 45 dkg cukru moučka
- 5 dkg ztuženého tuku
- 2 bílky
- 3 lžíce medu
- 35 dkg sušeného mléka
- trocha vody (dle potřeby)
- potravinářská barva
Postup přípravy receptu
-
Těsto:Utřeme žloutky s cukrem, přidáme trošku vody a postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec přimícháme sníh. Upečeme.
-
Krém: V mléce uvaříme puding a mícháme do zchladnutí. Ušleháme máslo s cukrem a postupně přimícháváme puding.
-
Marcipán: Smícháme všechny suroviny (pozor s vodou opatrně, aby moc nezřídl), pak po částech obarvovat barvivem dle potřeby.
-
Vychladlý korpus prořízneme 2x, namažeme krémem a marmeládou.
-
Pak pomažeme celý korpus a podle fantazie zdobíme marcipánem.
Kuchařka: janusa