Středozemní vábení

39
- reklama -

Suroviny
4 porce

2 mladé lilky
2 větší cibule
2 stroužky česneku
1 konzerva sterilovaných rajčat
150 g nahrubou nastrouhané Fety (nebo balkánu)
olivový olej
2 lžičky tymiánu
sůl
zelená petrželka na ozdobení

Postup přípravy receptu

  1. Lilky omyjeme a nakrájíme na centimetrová kolečka. Opečeme z obou stran na pánvi na olivovém oleji dočervena a jednu vrstvu naklademe do zapékací misky.


    Zobrazit celý recept

  2. Na stejné pánvi opečeme dozlatova na větší kolečka nakrájenou cibuli, kterou položíme na lilky. Lehce osolíme, posypeme tymiánem, přidáme polovinu rozdrceného česneku a polovinu sýra. Postup opakujeme, jen si trochu sýra schováme, a nahoru položíme sterilovaná rajčata, která jemně osolíme, posypeme typiánem a trochou balkánského sýra.

  3. Pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut při 190°C.

Poznámka od kuchařky

Můžeme přikořenit špetkou skořice.

Podáváme s rýží, kuskusem, pečivem (i na topinkách). Já jsem si k této zelenině dala placičky z červené čočky http://www.toprecepty.cz/recept/34044-cervena-cock… 🙂

Mladé lilky, které mají světlá semínka, nemusíme nechávat vypotit.