Suroviny
4 porce
- 2 mladé lilky
- 2 větší cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 konzerva sterilovaných rajčat
- 150 g nahrubou nastrouhané Fety (nebo balkánu)
- olivový olej
- 2 lžičky tymiánu
- sůl
- zelená petrželka na ozdobení
Postup přípravy receptu
-
Lilky omyjeme a nakrájíme na centimetrová kolečka. Opečeme z obou stran na pánvi na olivovém oleji dočervena a jednu vrstvu naklademe do zapékací misky.
-
Na stejné pánvi opečeme dozlatova na větší kolečka nakrájenou cibuli, kterou položíme na lilky. Lehce osolíme, posypeme tymiánem, přidáme polovinu rozdrceného česneku a polovinu sýra. Postup opakujeme, jen si trochu sýra schováme, a nahoru položíme sterilovaná rajčata, která jemně osolíme, posypeme typiánem a trochou balkánského sýra.
-
Pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut při 190°C.
Poznámka od kuchařky
Můžeme přikořenit špetkou skořice.
Podáváme s rýží, kuskusem, pečivem (i na topinkách). Já jsem si k této zelenině dala placičky z červené čočky http://www.toprecepty.cz/recept/34044-cervena-cock… 🙂
Mladé lilky, které mají světlá semínka, nemusíme nechávat vypotit.