
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 250 g těstovin fusilli
- 150 g sušených rajčat v oleji
- 2 lžíce kaparů ve vinném octu
- 2 lžíce aceto balsamico
- 1/2 pórku
- 150 g ricotty
- 150 g majonézy
- 100 g nivy
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce sekané hladkolisté petrželky
- olivový olej
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Pórek nakrájíme na vlasové nudličky a osolíme, aby trochu zavadnul. Přidáme nakrájená sušená rajčata i s olejem, kapary i s nálevem, balsamico a promícháme.
-
Těstoviny uvaříme na skus, scedíme a přidáme k ostatnímu. Promícháme, necháme vychladnout, přikryjeme potravinovou fólií a uložíme přes noc do ledničky.
-
Druhý den smícháme ricottu s majonézou a jemně nastrouhanou nivou, přidáme petrželku, trochu olivového oleje, česnek utřený se solí a pepř. Vše smícháme dohromady a necháme proležet.
Poznámka od kuchařky
Tento báječný salát jsem si zamilovala před lety na www. Labužník. Za tu dobu jsem ho mírně upravila a předkládám svoji verzi.
Kuchařka: Eliza