![Středomořské brambory se šalvějí a černými olivami_5ffad664eaf79.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/stredomorske-brambory-se-salveji-a-cernymi-olivami_5ffad664da3ee.jpeg)
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1000 g drobných nových brambor
- 100 g černých oliv
- 1 lžíce sušené šalvěje (nebo lžíce čerstvé, nasekané)
- 6 lžic olivového oleje
- 1 lžíce bílého vinného octa (nebo půl lžíce obyčejného kvasného)
- pepř
- sůl
- zelená petrželová nať
Postup přípravy receptu
-
Brambory umyjeme a vcelku povaříme asi 8 minut.
-
Poté je rozpůlíme či rozčtvrtíme a promícháme se zálivkou, kterou jsme mezitím připravili prošleháním olivového oleje, šalvějové natě, octa, lžičky soli, půl lžičky pepře a pokrájených černých oliv.
-
Dobře promísíme a vložíme do dobře vyhřáté trouby na 20-25 minut.
-
Na závěr promícháme s nasekanou petrželkou a případně dosolíme.
Kuchařka: Eliza