
- reklama -
Suroviny
- 1 lilek
- 2 cukety
- 2 cibule
- 4 velká rajčata
- 1-2 čerstvé papriky
- 1 palička česneku (nebo 2 jednostroužkové)
- 100 g sýru feta (nebo balkánského)
- 2 lžíce bazalkového pesta
- 2 lžíce olivového oleje
- tymián (v nouzi sušený)
- rozmarýn (v nouzi sušený)
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Lilek nakrájíme na kolečka, posolíme a necháme asi 30 minut vypotit.
-
Mezitím rozehřejeme troubu na 250°C, nakrájíme na kolečka ostatní zeleninu a česnek na plátky.
-
Vyšší plech slabě potřeme olivovým olejem a zeleninu na něj střídavě poskládáme tak, aby se částečně překrývala.
-
Bazalkové pesto rozmícháme s olivovým olejem a čerstvými či sušenými bylinkami, případně s pepřem.
-
Pomocí mašlovačky potřeme olejovou směsí povrch zeleniny. Navrch rozdrobíme fetu, přikryjeme alobalem a vložíme do trouby.
-
Pečeme 20 minut, poté odstraníme alobal a dalších 20 minut dopékáme.
Poznámka od kuchařky
Pokud by vám byl recept poněkud povědomý, je původně skutečně můj, ale za dobu své existence už „oběhl“ pár webů už bez mého přispění…:-)
Kuchařka: Eliza