- reklama -
Suroviny
4 porce
- brambory
- bobkový list
- celý pepř
- nové koření
- sůl
- cibule
- šťovík
- 2-3 vařená vejce
- smetana
- hl. mouka
- olej
- vegeta
- ocet
Postup přípravy receptu
-
Oloupané a nakrájené brambory dáme do hrnce jako na bramboračku, přilijeme vodu, dáme koření a dáme vařit.
-
Cibuli na oleji necháme zesklovatět a přidáme do toho pokrájený šťovík, chvilku dusíme, vlijeme do polévky a pak přidáme nakrájená vařená vejce, zahustíme záklechtkou ze smetany, hladké mouky a vody, okořeníme vegetou, když jsou brambory vařené, tak podáváme, na talíři si octem každý podle chuti přikyselí.
Poznámka od kuchařky
Tento recept mám od tchýně, dělám jednou ročně-nemám šťovík vždy k dispozici, polévka je hustá a fakt dobrá.
Kuchařka: jollka