Šťouchané brambory se smaženým zelím

835
- reklama -

Suroviny
2-3 porce

malá hlávka zelí
5-6 větších brambor
150 g anglické slaniny vcelku
velká cibule
2-3 stroužky česneku
kousek sádla (podle tučnosti slaniny)
lžička sladké papriky
lžička hořčice
sůl
pepř
mletý kmín

Postup přípravy receptu

  1. Oškrábané brambory dáme vařit do osolené vody. Zelí nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno. česnek na plátky a slaninu na kostičky.

  2. Na sádlo dáme vyškvařit slaninu dokřupava a děrovanou naběračkou vybereme. Do výpeku dáme cibuli a smažíme dozlatova. Přidáme česnek, kmín a po minutce papriku, hořčici a po zamíchání zelí.

  3. Zelí nepodléváme, ale mícháme necháme opékat. Asi po deseti minutách, pokud pustilo málo vody, malinko podlijeme a přikryté dodusíme na skus.

  4. Zelí by mělo chytnou zlatavou barvu a voda by měla být vydušená. Zelí dochutíme solí a pepřem. Uvařené brambory slijeme a lehce rozšťoucháme.

  5. Brambory přidáme k zelí společně se slaninou a promícháme. Je-li třeba, dosolíme a opepříme. Podáváme jako přílohu k masu, ale dobré jsou i jen tak.

  6. Tento recept vznikl ve spolupráci se . Online tam nakoupíte farmářské potraviny, čímž podpoříte lokální farmáře a výrobce a vychutnáte si opravdové jídlo.