
- reklama -
Suroviny
1 porce
- 300 – 400 g brambor
- sůl
- 30 g schwarzwaldské šunky
- 60 g uzeného sýru – moravský bochník, krolewski…
- pepř mletý – nemusí být
- jarní cibulka nebo petrželka na dozdobení
Postup přípravy receptu
-
Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme a rozšťoucháme. Do horkých rozšťouchaných brambor vmícháme svižně jemně pokrájenou schwarzwaldskou šunku, pepř a na kostičky pokrájený uzený sýr, nandáme na talíř, dozdobíme jemně pokrájenou cibulkou nebo bylinkami, můžeme pokapat rozpuštěným máslem a ihned podáváme.
-
Podáváme samostatně nebo se smaženým či grilovaným masem, smažákem nebo volským okem.
-
Kdo chce šťouchané brambory bezmasé, vynechá uzenou sušenou šunku.
Kuchař: recepty73