![Šťouchané brambory s jablky a cibulí_5ff7bfc2b550e.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/stouchane-brambory-s-jablky-a-cibuli_5ff7bfc2a4c24.jpeg)
- reklama -
Suroviny
- 1 kg brambor
- 2 PL másla
- 1 velká cibule
- 2 kyselejší jablka
- 1-2 lžíce jablečného octa ( podle kyselosti jablek )
- sůl
- hrubě mletý pepř (nejlépe barevný nebo citronový )
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme, nakrájíme na větší kostky a uvaříme doměkka (já vařím v páře). Pak je mírně rozmačkáme tak, aby zůstaly větší kousky.
-
Cibuli a jablka oloupeme, cibuli nakrájíme na půlkolečka nebo na měsíčky a jablka na kostky.
-
Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme cibuli a necháme zesklovatět. Poté přisypeme jablka a necháme orestovat. Hlídáme, aby se jablíčka nezačala rozpadat.
-
Do pánve rozšťouchané brambory, osolíme, opepříme a promícháme.
-
Ochutnáme a případně dosolíme podle vlastní chuti.
-
Takto upravené brambory podáváme jako přílohu například k sekané nebo k uzeninám, ale dobré jsou i samotné.
Kuchařka: Danca