Šťouchané brambory s cibulkou a smetanou

79
- reklama -

Suroviny

750 g nových brambor
1 cibule
3 lžíce másla
1 lžíce olivového oleje
1 svazek jarní cibulky
sůl
čerstvě mletý pepř
100 ml 12% smetany

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce doměkka, oloupeme a rozšťoucháme na hrudky.

  2. Drobně nakrájenou cibuli osmahneme na másle s olivovým olejem do světle karamelové barvy a přisypeme ji k bramborám (i s tukem ).

  3. Přidáme jemně nasekanou jarní cibulku, sůl a pepř a polovinu ohřáté smetany. Dobře promícháme.

  4. Zbylou smetanu přidáme podle toho, jakou chceme získat výslednou konzistenci.

Poznámka od kuchařky

Podáváme jako přílohu k masu, rybám, apod.

/ může být i malá Majolka® nebo domácí majonéza/