
- reklama -
Suroviny
- 750 g nových brambor
- 1 cibule
- 3 lžíce másla
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 svazek jarní cibulky
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- 100 ml 12% smetany
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce doměkka, oloupeme a rozšťoucháme na hrudky.
-
Drobně nakrájenou cibuli osmahneme na másle s olivovým olejem do světle karamelové barvy a přisypeme ji k bramborám (i s tukem ).
-
Přidáme jemně nasekanou jarní cibulku, sůl a pepř a polovinu ohřáté smetany. Dobře promícháme.
-
Zbylou smetanu přidáme podle toho, jakou chceme získat výslednou konzistenci.
Poznámka od kuchařky
Podáváme jako přílohu k masu, rybám, apod.
/ může být i malá Majolka® nebo domácí majonéza/
Kuchařka: varilamyskakasicku









